5 Aralık 2013 Perşembe

felsefe cevap aramaz.

herkes, herkes gibi olabilir mi? insan sıvı mıdır? koyduğun bardağın şeklini mi alır? herkes karşısındaki ruhun şeklini mi alır? ruh bardak mıdır? insan ruha dolar mı? ruh, insanın neresindedir?

görmek için bakmak yetmez.
göz, ruhu görmez.

ruhu gören hangi organ?

herkes, herkes gibi olamaz. herkes, herkesi sevemez. herkes birbirini sevemez.
ruhu kim görür?

beynimin içinde yaşayan küçük lego adamlar mı var? herkesin beyni kalabalık mı? legolarla konuşur mu insanlar? beynim kaç oda, kaç salon? kaç metrekare legoların evi?

zaman çok mu yavaş? zaman çok mu hızlı? referans noktası nedir? kime göre hızlıdır? neye göre yavaştır?
beyin bağışı mümkün müdür? fazla zekadan mı delirir insan; yoksa can sıkıntısından mı? herkes delirir mi? herkes, herkese delirir mi? aptallar delirmez mi? kime göre aptalım? eğer zekiysem, kendime göre aptalımdır o zaman. aptallar zekilere göre aptal, aptallara göre zekidir. ben çok zeki bir aptalım.

kaç yıl geçmiş ki? hiç geçmemiş mi yoksa? neden zaman kavramım yok oldu? neden gerçeklik hissi yok? rüya mı görüyorum? biz bir rüya mıyız?

ya rüyayı gören uyanırsa?

o zaman bize nolur?

patlıcan neden mor? sevmediğim insanlarla neden tanışmak zorundayım? çok mu zor sever insan; yoksa çok mu basit unutmak? hatırlamak için hafızamız var ama unutmak için hiçbir şey yok. unutmaya evrimleşmeliyiz. ihtiyacımız olan bu. kutup ayısının beyaz olması gibi. evrimleşelim. hafıza hatırlamak içinse, unfıza unutmak için olsun. kafamın içindeki anılar bana mı ait? neden hiçbirini yaşamamış gibiyim? bugün kaç yaşındayım? gerçekten 27 yıldır hayatta mıyım? o günlerin hepsi yaşandı mı? yoksa bir hayat simülasyonu mu bu? beynim error verdi. tanrıyı görmemem gerekirdi. şimdi silemiyorlar bildiklemi. beni öldürmek zorunda kalabilirler. son 2 ayım kaldı delirmek için. beni oraya itmesinler, korkuyorum.

doğum gününde ölür mü hiç insan?